#ADSENSE ~ Panduan Pasang Google Adsense Pada Blog Anda - Jawatan Kosong Terkini

Latest

Find Us on Facebook

TEMPAHAN IKLAN 728X90

Photobucket

TEMPAHAN IKLAN 468X60

Saturday, June 17, 2017

#ADSENSE ~ Panduan Pasang Google Adsense Pada Blog Anda

PANDUAN PASANG GOOGLE ADSENSE PADA BLOG ANDA

Raja Adsense Revive - Panduan Google Adsense Pertama Dalam Bahasa Malaysia.

Mahukah anda ketahui bagaimana saya dan ramai blogger buat duit USD dengan Google Adsense walaupun blog anda kurang follower atau tidak famous?

PANDUAN GOOGLE ADSENSE PERTAMA DALAM BAHASA MALAYSIA 

 GUNAKAN ADSENSE UNTUK JANA INCOME USD BLOG ANDA 

 Adsense adalah merupakan platform pengiklanan paling berpengaruh di dunia.

Anda boleh melihat iklan Adsense hampir di mana sahaja - kecuali laman web dan blog yang melanggar terma dan syarat Adsense.

Ia ada di laman web berita, di laman web video, di tablet dan juga di smartphone anda. Malah, ketika anda nak download aplikasi tertentu dari Google Store pun anda akan terlihat iklan Adsense ini.

 Tahukah anda, setiap kali pengunjung blog anda melihat iklan Adsense ini, anda akan dibayar dalam USD?

Anda tak perlu promote pun, malah anda tak perlu suruh orang klik pun iklan Adsense tersebut.

Best kan dapat jana income macam ni?

Dalam USD pulak tu.

JANA INCOME USD SECARA AUTOMATIK 

 Menerusi Adsense, anda boleh tulis blog dan jana pendapatan setiap hari secara automatik.

Setiap iklan yang keluar akan berikan income kepada anda. Dan ianya akan direkodkan dalam dashboard Adsense anda.

Apabila capai jumlah minima iaitu sebanyak USD100 setiap bulan, anda akan dapat lihat pendapatan anda tersebut dimasukkan ke dalam akaun bank anda - tanpa perlu anda request pun .. semuanya automatik.

MENGAPA ADSENSE?

 Mengapa pilih Adsense?

Konsepnya mudah.

Anda ada blog, hanya daftar dan letakkan kod iklan dalam blog anda - tak kiralah samada anda guna blogspot atau wordpress atau apa jua platform untuk blog anda.

Adsense compatible untuk semua jenis blog. Sebab ia percuma.

Pendaftaran untuk meletakkan akaun Adsense adalah percuma.

 Sebab ia iklan dari seluruh dunia. Jadi, blog anda bukan setakat boleh berikan income dalam USD, tetapi juga Pound Sterling, Euro, Pound British, Yen, dan segala macam jenis matawang yang ada.

Ini adalah kerana pengiklan yang ada dalam Adsense bukan hanya datang dari Malaysia. Sebab anda boleh block iklan yang tidak sesuai dengan pembaca blog anda.

Secara automatiknya, Adsense tidak membenarkan iklan judi, arak dan yang boleh langgar tatasusila sesebuah negara.

Anda boleh control iklan yang keluar menerusi Adsense.

Sebab anda ada cara untuk tingkatkan income Adsense anda, dan pihak Team Adsense sendiri akan bantu anda dapat income tinggi menerusi blog anda.

Sebab anda hanya perlukan satu kod iklan Adsense untuk dipasang untuk semua blog-blog yang anda ada.

Bila dah dapat akaun full, anda letak iklan Adsense di blog yang hanya ada satu post sejak lapan tahun lepas pun tak ada menjadi kesalahan, dan masih boleh buat income USD. .. dan banyak lagi kelebihan yang ada dalam Google Adsense.

Tidak hairanlah mengapa ramai blogger dari seluruh dunia menggunakan platform ini untuk menjana income menerusi blog.

 Anda ada blog?

Mahu jana income menerusi Adsense tak?

Jika anda ada blog, dan anda mahu jana income USD dengan blog anda .. baca lagi ....


Apakah Google Adsense Sebenarnya? 

Skim cepat kaya ke?

Betul ke program ini?

Macam tipu je?

Bagi mereka yang masih “blur” dengan apa bendanya Google Adsense ini. Ia sebenarnya ia adalah program buat duit yang diuruskan oleh enjin carian terbesar di dunia ni.

Siapa tak kenal Google kan?

Ia merupakan salah satu produk utama yang membantu Google mencapai apa yang mereka ada sekarang.

 Anda sebenarnya akan dibayar jika ada orang klik pada Iklan di Blog anda! Anda tidak perlu menjual apa apa pun.

 Hanya Letak Kod Iklan >> Iklan Keluar Di Blog Anda >> Anda Dibayar Untuk Setiap Klik 

Sangat mudah bukan?

 Sebab itulah ramai blogger diam-diam buat duit dengan blog mereka tanpa anda sedari.

Mereka tak menjual apa apa. Anda melawat blog mereka dan klik pada iklan mereka. Mereka tersenyum lebar kerana dapat duit daripada anda.

 Malah telefon kita pun mengunakan sistem operasi yang diterbitkan oleh Google iaitu Android.

Maklumat lanjut boleh layari laman rasmi Google Adsense.

 Ia menjadi income utama surat khabar online pada hari ini… Anda boleh tengok di Harian Metro, Berita Harian, Utusan Malaysia dan semua media online ini mengunakan Google Adsense sebagai salah satu pendapatan mereka sehinggakan mereka tidak lagi menawarkan iklan di laman mereka.

 Mereka tidak perlu bersusah payah mencari pengiklan untuk beriklan di laman web mereka. Google yang carikan dan membayar dengan matawang USD ke akaun bank mereka.

Iklan Adsense Di Harian Metro Online

Konsep Google Adsense 

Konsepnya cukup mudah.

Jika anda mempunyai blog atau laman web, anda boleh memohon akaun Google Adsense ini.

Ia adalah PERCUMA. Anda tidak perlu membayar apa apa untuk menyertai program ini. 

 Google akan menumpang blog anda untuk meletakkan iklan mereka dan anda dibayar untuk setiap klik yang terhasil daripada iklan berkenaan.

Namun ia memerlukan kelulusan untuk menyertainya.

Syaratnya agak ketat kerana ada usaha untuk mengeksploitasi program ini.

 Setelah akaun diluluskan, anda boleh meletakkan kod iklan di blog anda.

Iklan Google ini akan keluar berdasarkan apa yang kita tulis.

Inilah kehebatan teknologi yang dibangunkan oleh Google menyebabkan ia sukar digugat oleh mana mana pesaing mereka pada masa kini.

 Anda Dibayar Untuk Setiap Klik Pada Iklan Anda – Pay Per Click 

Apabila pelawat blog anda melihat iklan dan bertindak klik pada iklan anda.. Kacching…

 Anda Menerima DUIT USD daripada klik berkenaan!

 Google membayar dalam matawang USD kepada pemilik akaun Adsense di Malaysia! Google memberikan sehingga 68% daripada nilai yang dibayar oleh pengiklan kepada Publisher Google Adsense iaitu kita.

 Katakan pengiklan membayar USD1.00 untuk satu klik, maka 68sen akan diberikan kepada program Google Adsense ini.

Bagi itulah yang menjadi keuntungan Google yang mencapai nilai Billion Dollar setiap tahun.

 Syaratnya anda tidak klik sendiri pulak iklan itu. Ia adalah dilarang dalam program ini. Proses klik ini perlu berlaku secara natural dan tanpa paksaan.

 Tolong JANGAN KLIK SENDIRI IKLAN ANDA! 

Program ini cukup mudah tetapi ia bukan cara untuk anda menipu. Hasilnya akaun anda akan dibatalkan dan segala wang yang terkumpul daripada akaun anda akan hilang.

Ia dipanggil click fraud. Google mempunyai sistem yang cangggih untuk mengesan cubaan menipu dalam program Google Adsense ini.

 Apabila sudah berjaya mengumpul di dalam akaun mencapai USD100 . Ia akan dibayar terus ke akaun bank anda di Malaysia.

Anda juga boleh pilih untuk menerima bayaran menerusi Cek dan juga Western Union.

Anda boleh pilih kaedah apa yang paling mudah untuk anda.

 Pembayaran akan dilakukan pada 21hb oleh Google dan anda akan menerima bayaran pada 23hb setiap bulan terus ke akaun anda jika memilih untuk pembayaran wired transfer.



Bagaimana Nak Buka Akaun Google Adsense? 

Jika anda ingin mendapatkan akaun Google Adsense dan buat duit USD dengannya, anda perlu menjadi seorang penulis blog atau menghasilkan video untuk dimasukkan ke dalam Youtube.

 Jangan terkejut, iklan di Youtube juga dibayar oleh Google menerusi program ini juga.

Ia bukan suka-suka untuk memasukkan video di Youtube. Tetapi ada habuan duit USD disebaliknya jika pemilik channel berkenaan mengaktifkan fungsi monetize video yang dimuatnaik olehnya dan tidak terlibat dengan tuntutan hakcipta daripada pihak lain.

 Saya akan tunjukkan 4 CARA untuk anda dapatkan akaun Google Adsense Penuh kali ini. Anda boleh cuba memohon walaupun anda pernah dibatalkan akaun sebelum ini.

Cuma jangan ulangi kesilapan yang lama. Akaun semakin susah untuk diluluskan.

Dah ada blog .. dan blog anda dalam blogspot, boleh mohon Adsense tak? 

Uhh sangat digalakkan. Malah Blogspot sendiri suruh anda apply Adsense untuk jana income menerusi blog blogspot anda.

 Jadi, kenapa tak buat?

Tak tahu cara nak apply?

Tak tahu cara nak letak iklan yang sesuai?

 Maka, saya syorkan anda untuk dapatkan Panduan Raja Adsense Revive (2017).

Ia ditulis oleh saudara Shamsuriyadi, yang merupakan penulis mengenai Adsense dan Adword.

Dua bukunya adalah antara terlaris untuk panduan Adsense diterbitkan oleh PTS Media Publishing.



 PANDUAN RAJA ADSENSE REVIVE 2017 


 Untuk Blogger Malaysia Panduan Raja Adsense sudah 11 tahun di pasaran, kini dengan versi terbaru yang lebih POWER!!

 Menerusi panduan ini, anda akan belajar menerusi 10 modul yang disediakan.

 ADSENSE BUAT DUIT DI YOUTUBE DAN GOOGLE PLAY 

 Apabila anda sudah mendapat akses akaun Adsense penuh anda, anda bukan sahaja boleh buat duit USD dengan blog, malah dengan Youtube mahupun Google Play.

 Jika anda kaki buat video dan sering share video anda di Facebook atau Instagram .. apakata anda muat naik ke YouTube dan jana income menerusi iklan Adsense di YouTube anda.

Setiap kali orang tengok video anda, iklan Adsense akan keluar. Dan setiap kali itulah, anda akan dapat income menerusi Adsense.

 Nak lagi best? Anda letak video anda tersebut dalam blog post anda. Fuh .. anda boleh dapat double income hanya dari satu platform sahaja iaitu Adsense.

 Segala tips, trick, teknik dan cara jana income dengan Adsense ini .. anda boleh peroleh dari Panduan Raja Adsense Revive 2017.

 Berminat tak?

 Harga asal panduan ini adalah RM100.

Tetapi anda boleh dapatkan dengan harga RM80 sahaja.

Dengan harga ini, anda akan dimasukkan ke dalam Fb Group Support untuk memudahkan anda dibimbing dan ditunjukkan cara yang betul dalam program ini.

Selain itu, anda juga turut diberikan tools untuk memudahkan anda bermula.


JAMINAN WANG DIPULANGKAN 

 Dapatkan panduan ini sekarang, dan jangan tunggu sehingga harga promosi tamat....sebab panduan ini harus anda miliki sebagai blogger.

Anda seharusnya tidak ketinggalan untuk jana income USD daripada blog. melalui Panduan Adsense Revive 2017 ini

No comments:

Post a Comment

TERKINI DI BLOG SENSASI